SUHNER

SUHNER je svetski priznati proizvođač industrijskih specijalnih alata i specijalnih komponenti.

U poslovima mašinstva, transmisije, abraziva i rezanja kompanija ostvaruje veliko globalno prisustvo i nudi vodeći know-how za poboljšanje specifičnih aplikacija i procesa. Razvoj, proizvodnja i distribucija kvalitetnih proizvoda je misija kompanije već više od jednog veka.

Gotlib Zuner (Gottlieb Suhner) je započeo proizvodnju delova za tekstilne mašine u sopstvenoj radionici davne 1864 i tada udario kamen temeljac za današnju grupaciju kompanija. Od tad mnoge stvari su se promenile i razvile – ali stvari kao što su stabilnost i kontinuitet u kvalitetu, do danas su obeležije poslovne etike i akcija kompanije. Visoka osposobljenost i motivacija zaposlenih su ključ uspeha kompanije. Na ovaj način, kompanija će nastaviti da obezbeđuje know-how i održavati vodeći kvalitet u budućnosti.

1896.

Gotlib Zuner (Gottlieb Suhner) iz Apenzela (Appenzell) osniva fabriku žica i kablova u mestu Brug ( Brugg) i postaje najveći proizvođač u Švajcerskom kantonu Herisauu.

1914.

Oto Zuner (Otto Suhner) je uspostavio kompaniju za proizvodnju  savitljivih osovina. Kompanija posluje internacionalno.

1939.

Vili Zuner (Willi Suhner) preuzima očevu kompaniju. Mnogi patenti i mašine, kao što je npr.  višebrzinska upravljačka jedinica za savitljiva vratila koja se koriste i dan danas. 

1973.

U ovom trenutku Oto H. Zuner (Otto H. Suhner) je postao treća generacija u upraljvanju kompanijom. Početkom 1976, započeo je uzlet kompanije i pokrenuo novu fabriku za proizvodnju  savitljivih vratila u američkoj saveznoj državi Džordžiji. 

Suhner GMinženjering

Više informacija na sajtu proizvođača.