Speedglas G5-03 – zaštita pri zavarivanju nove generacije


Nova generacija Speedglas G5 zaštitnih maski je stigla i donosi niz novih funkcionalnosti. Speedglas G5-03 kaciga za zavarivanje je još jednostavnija za upotrebu zahvaljujući funkciji na dodir, koja će u velikoj meri olakšati svima kojima posao podrazumeva i zavarivanje i brušenje.
 
Takođe, novina kod Speedglas maski je i u tome što nudi dodatan nivo bezbednosti za sve situacije kada je neophodna dodatna zaštita glave ili kada je vidljivost u radnom okruženju smanjena. Ovo je zahvaljujući opcijama za dodatak zaštitnog šlema i svetla, i to bez potrebe za dodatnim izvorima energije.
 

Velika jasnoća pre, tokom i posle zavarivanja

Sa 3M Speedglas tehnologijom prirodnih boja, pogled kroz filter je svetliji, realističniji u svetlim i tamnim stanjima. Zahvaljujući tome, unapređuju se:
• Preciznost – Bolje uočavanje detalja zahvaljujući unapređenom pregledu boja I kontrasta
• Produktivnost – Bolji fokus na postavke, tehniku I pregled upravo zavarenih delova
• Kvalitet – sve ovo povećava kvalitet I preciznost zavarenih spojeva

 

Prilagodite boju filtera

3M Speedglas tehnologija promenljive boje omogućava još bolji pregled I kontrolu nad zavarenim delovima. Ovaj filter menja način na koji se vide boje, čak I u mračnom stanju.
 
U zavisnosti od metode zavarivanja i materijala radnog komada, moguće je prebacivanje između tri različite boje filtera.

 

Zamenite postavke za brušenje i zavarivanje na dodir

 


 
Ova funkcija omogućava brzo i jednostavno prebacivanje između režima za zavarivanje I brušenje – čak I sa rukavicama. Jednostano kucnite po bočnoj strani kacige kako biste promenili postavke za rad.
 
Funkcija aktiviranja na dodir je intuitivna i može se deaktivirati kad god je potrebno jednostavnom komandom na ADF dugmad.
 
Ugrađena u G5-01/03TV I G5-01/03VC filtere za zavarivanje, TAP funkcija doprinosi produktivnosti zahvaljujući tome što omogućava kontrolu bez upotrebe dugmadi.

 
 
 
 

Podesiva distribucija vazduha i kontrola protoka vazduha

Usmerite protok vazduha preko lica, glave ili u oba smera. Optimizovana distribucija vazduha povećava udobnost i sprečava isušivanje očiju.
 
Kontrola sa desne strane usmerava protok vazduha na lice, vizir ili kombinaciju ova dva.
 
Kontrola sa leve strane podešava količinu vazduha koji dolazi iz gornjeg izlaza u odnosu na dva bočna izlaza, ili njihovu kombinaciju.
 

 

KACIGA – Zahvaljujući sistemu za brzo otpuštanje, G5-03 Pro šlem se može koristiti sa adapterom kako bi se bezbedno i lako pričvrstila kaciga na razlličite 3M šlemove.

 

SVETLO – Opcioni dodatak za svetlo montira se na kacigu može pomoći zavarivačima pri radu u slabo osvetljenim radnim orkuženjima. Pruža bolji pregled radnog područja pre i posle zavarivanja, i na taj način smanjuje zamor. 3M Speedglas dodatak za svetlo je dizajniran da bude niskog profila i lagan, kako bi olakšao rad zavarivačima u uslovima slabog osvetljenja.
 
Za zavarivače kojima je neophodan dovod vazduha, dodatak za svetlo može da se poveže na 3M G5-03 Pro Air sistem i napaja se na 3M Adflo respirator za vazduh, što znači da nije potrebna dodatna baterija, a radni vek je duži.