Adolf Schnorr GmbH + Co. je kompanija iz Sindelfingena, u južnom delu Nemačke.
Jedan je od najstarijih proizvođača tanjirastih opruga koji je na tržištu više od 100 godina. Osnovan je 1908. godine i sertifikovan je proizvođač tanjirastih opruga po ISO 9001 & TS 1694 standardima.
 
Proizvodi tanjiraste opruge i sigurnosne podloške za sprečavanje odvijanja.
Kvalitet SCHNORR proizvoda je dokazan kroz partnerstva sa eminentnim kompanijama i grupacijama kao što su: ABB, Bosch, DaimlerChrysler, Mahle, Siemens, TRW, ZF Sachs, Volkswagen i mnogim drugim.
 
U osnovi poslovanja kompanije je visok stepen razvojne kompetencije, pouzdanosti i ekonomičnosti, zajedno sa prvoklasnom izradom. Veliki značaj pridaje se inženjerskoj kompetenciji kako bi se udovoljilo rastućim zahtevima kupaca u pogledu preciznosti i pouzdanosti.
 
Kao razvojni partner renomiranih kupaca, Schnorr svojim proizvodima i uslugama daje dodatnu vrednost u poslovanju u pogledu bezbednosti, kvaliteta i ekonomičnosti u svim aplikacijama u kojima se ovi proizvodi mogu koristiti.
 
Veliki raspon dimenzija u kojima se izrađuju tanjiraste opruge zahteva različite proizvodne metode. One se kreću od jednostavnog štancanja i štancanja sa dodatnom mašinskom obradom do toplo kovanih i valjanih prstenova, koji se okreću ili bruse da bi dobili svoj konačni oblik.

hero