3M authorized distributor logo

Kompanija 3M je multinacionalna korporacija sa sedištem u SAD, koja proizvodi u oblasti industrije, zaštite radnika, zdravstvene zaštite i potrošačkih dobara.
 
Proizvodi širok spektar proizvoda, uključujući lepkove, trake, pasivnu zaštitu od vatre, ličnu zaštitnu opremu, trake za prozore, dentalne i ortopedske proizvode, električne materijale, medicinske proizvode, proizvode za zaštitu automobila, elektronska kola, softver iz oblasti medicinske zaštite i optičke trake. Sadašnji portfolio 3M-a sadrži oko 60.000 proizvoda, a u istoriji dugoj više od 100 godina, iznedrila je više od 100.000 patenata.

hero

60000

PROIZVODA

100

GODINA POSTOJANJA

100000

PATENATA

hero

Istraživanje i razvoj

Istraživanje i razvoj u osnovi su poslovanja kompanije 3M. Čak 5,9% ukupnog prihoda od prodaje ulaže se u nauku koja se koristi za kontinurirano unapređenje poslovanja. Ovakva investicija je od izuzetnog značaja za proizvodnju više od 3.500 patenata svake godine i obezbeđuje kontinuiran razvoj jedinstvenih proizvoda.
 
Kompanija poseduje 51 tehnološku platformu – od lepkova i abraziva, do keramike i nanotehnologije. Naučnici širom sveta dele i kombinuju ove tehnologije u svim 3M preduzećima kako bi osmislili i proizveli najsavremenije proizvode. Otprilike jedna trećina 3M prodaje dolazi od proizvoda predstavljenih u poslednjih pet godina.
 
3M ima proizvodne pogone I distributivne centre u Evropi, Africi i na Bliskom istoku. 2018. godine, kompanija 3M našla se na 97. Mestu na Fortune listi 500 najvećih korporacija u SAD.