Netkani abrazivi: Ujednačeno i pouzdano brušenje bez začepljenja

Brusni materijali, diskovi i trake imaju tendenciju da se brzo troše, tako da se prilikom obavljanja posla moraju češće menjati, što oduzima vreme i produžava trajanje brušenja. Ovo je, između ostalog, i zato što prilikom brušenja dolazi do oslobađanja velike količine prašine i ostataka koji zapunjavaju i dodatno “troše” površinu abraziva.
 
Scotch Brite abrazivi kombinuju sintetička vlakna i abrazivna zrna na trodimenzionalni način, i na taj način kreiraju prilagodljiv, netkan materijal. Otvorena struktura proizvoda sprečava začepljenje i savijanje abraziva, kao i promenu boje radnog predmeta. Takođe, omogućuje unapređenu obradu površine i duži vek trajanja proizvoda.
 
Sveži abraziv je kontinuirano izložen tokom procesa obrade, što rezultira veoma ujednačenom obradom površine. 
 
Brojni Scotch Brite netkani proizvodi imaju nezamenljivu ulogu u industrijskim aplikacijama još od 1958. godine.
 
Ovi brusni materijali sadrže 3M precizno oblikovano zrno ugrađeno u netkanu strukturu, što značajno doprinosi brzini abraziva. Debela netkana vlakna i integrisana abrazivna zrna održavaju Scotch Brite proizvode novim tokom celog radnog veka proizvoda. Bez obzira da li se koriste u svrhu čišćenja, obaranja ivica ili finiširanja, korisnici mogu lako postići dosledne, ponovljive rezultate sa Scotch Brite abrazivima.
 
Zahvaljujući ovim svojstvima, Scotch Brite netkani proizvodi:
• Ne utiču na geometriju radnog predmeta
• Povećavaju otpornost površina prilikom obaranja ivica
• Smanjuju hrapavost površine brzo i efikasno
• Postižu ujednačen i dosledan izgled površine
• Ne izazivaju začepljenja zahvaljujući otvorenoj strukturi
• Hladno bruse bez deformacije ili promene boje
• Imaju dug radni vek sa konstantno dobrim rezultatima.

 

Tabaci i netkane rolne su idealne za ručne aplikacije ili za upotrebu na šlajfericama. Seku se u različitim dimenzijama, tako da su pogodne za širok spektar primena. Završna obrada, čišćenje ili uklanjanje ivica metala su samo neki od poslova koje ovi abrazivi mogu obaviti brzo i efikasno. Fleksibilni, prilagodljivi abrazivni tabaci od netkanog materijala koriste se za opštu namenu čišćenja, ujednačavanje, pripremne radove i završnu obradu.

Diskovi za obradu površina dostupni su u različitim verzijama i dizajnirani su za širok spektar primena. Zahvaljujući dugom radnom veku, ravnomernoj završnoj obradi i hladnom poliranju, Scotch Brite diskovi su idealno rešenje za sve vrste obrade površina. Otporni su na opterećenje i omogućuju postizanje ujednačene završne obrade u manje koraka bez oštećenja osnovnog materijala. Ovi diskovi imaju podlogu na čičak, tako da se mogu menjati brzo i lako. Svi brusni diskovi se mogu koristiti na ugaonim brusilicama.

Brusni kolutovi su dostupni u različitim dimenzijama, stepenima finoće i tvrdoće, tako da imaju značajnu primenu u brojnim poslovima obrade metala.

Abrazivne četke sastoje se od pojedinačnih segmenata koji su radijalno ukotvljeni u jezgro ili su liveni sa nosačem. Dostupne su u različitim oblicima, tako da se mogu koristiti na automatskim sistemima i stonim brusilicama, ali i na raznim ručnim alatima.

Netkane brusne trake su idealne za završne radove i uklanjanje ivica. Različite podloge, stepeni finoće i dimenzije omogućavaju širok spektar primene na skoro svim mašinama. Scotch Brite ima celu liniju netkanih abrazivnih traka koje ispunjavaju zahteve za uklanjanje ivica, brušenje, ujednačavanje, završnu obradu i poliranje.