3M rešenja za lepljenje za industriju bele tehnike

U industriji bele tehnike, u sve većoj meri standard postaju kućni aparati koji su izdržljivi, tihi, energetski efikasni i ekonomični. Kako bi se smanjila buka i vibracije, pouzdano lepilo staklo npr. na vratima rerne, stabilizovali kalemovi frižidera, ugrađivali ekrani na dodir, displeji i još mnogo toga, koriste se brojna, inovativna rešenja za spajanje.
 
Za montažu, pričvršćivanje, smanjenje buke i zaštitu, neophodno je ispuniti stroge zahteve performansi uređaja.
 
Za ispunjenje rastućih zahteva za spajanje u industriji bele tehnike, potrebno je imati na raspolaganju rešenja za rad neprikosnovenog kvaliteta, ali i širokog spektra mogućnosti. Brend 3M je za ove potrebe kreirao čitav asortiman rešenja koja mogu ispuniti zahteve inženjera i dizajnera od oblikovanja ideje do kreiranja konačnog proizvoda.
 
GM Inženjering za svoje partnere prilagođava 3M rešenja za lepljenje na neophodne dimenzije, tako da su ovi proizvodi odmah spremni za upotrebu u proizvodnji gotovo svih uređaja bele tehnike. U nastavku su samo neki od najčešćih uređaja u čijim procesima lepljenja, značajnu ulogu mogu imati 3M lepljive trake i lepkovi.
 

Frižideri

Frižideri su postali središte moderne kuhinje zahvaljujući stalno rastućim mogućnostima i opcijama. Iz tog razloga, dizajneri kontinuirano pronalaze nove načine da ih učine sve više nezamenljivijim za potrošače.
 
Evo nekoliko procesa spajanja na kuhinjskim rashladnim uređajima, koji mogu biti unapređeni upotrebom 3M rešenja za lepljenje:
 
1. Spajanje nosača za police, fioke i staklene police2. Pričvršćivanje ploče za vakuumsku izolaciju3. Dekorativni ukrasni dodatak za unutrašnje površine frižidera

4. Pričvršćivanje kalemova za hlađenje na unutrašnju površinu pre pene

5. Dekorativni ukrasni dodatak za plastične fioke i police

6. Dodatak za ekran na dodir

7. Nosač ručke i dodatak za ukrase

8. Lepljenje staklenih na prednjoj strani frižidera


 

Mašine za veš

Nova energetska pravila i napredne pametne funkcije u velikoj meri utiču na dizajn mašina za pranje veša. Tiši rad, veći ekrani na dodir i nove mogućnosti povezivanja samo su neke od inovacija koje dizajneri ugrađuju uz pomoć 3M rešenja za lepljenje:
 
1. Lepljenje ekrana na dodir

2. Uklanjanje tačkastih zavara na vezivanju panela

3. Dekorativni dodaci

 

Mašine za sudove

Mašine za pranje sudova u prošlosti su uvek bile bučne, glomazne i nepraktične, tako da su bile više korisne nego lepe. Nova generacija potrošača ima rastuće zahteve za prevazilaženjem ovih nedostataka. Tihe, elegantne, a istovremeno izdržljive mašine za sudove su moderna rešenja i odgovor na ove probleme, koji se prevazilaze uz pomoć 3M tehnologije.
 
1. Postavljanje ekrana na dodir

2. Eliminacija tačkastih zavara na vezivanju panela

3. Pričvršćivanje ploče na bočnim stranama

 

Rerne

Rerne prevazilaze svoju tradicionalnu ulogu uređaja sa termičku obradu hrane. Od digitalnih kontrola ekrana osetljivog na dodir do novih pametnih funkcija i mogućnosti povezivanja, ove kuhinjske potrepštine prolaze kroz revoluciju ograničenu samo maštom dizajnera i inženjera. U ovim procesima, veliku ulogu igraju 3M lepljive trake i lepkovi:
 
1. Postavljanje nastavaka od nerđajućeg čelika na prednjoj strani

2. Pričvršćivanje nosača prednjeg panela

3. Pričvršćivanje spoljašnjeg staklenog prozora na okvir vrata


 

Indukcione ploče 

Postaju sve popularnije u našim domovima. Na tržištu postoji širok spektar boja, oblika i stilova uz dodatak novih tehnologija, među kojima je i bežično povezivanje sa drugim uređajima.
 
1. Montaža metalnog okvira na indukcione ploče

 

Aspiratori

Na tržištu postoji širok asortiman kuhinjskih aspiratora sa višestrukim opcijama dizajna koje se uklapaju u raznovrsne enterijere kuhinja. Kontinuirano se pojavljuju nadogradnje proizvoda sa dodatnim funkcijama i boljim performansama. Dobro upravljanje i energetska efikasnost su ključne oblasti na koje su dizajneri fokusirani, a dodatni procesi su:
 
1. Integracija RFID opreme i povezivanje WiFi antene

2. Pričvršćivanje staklenog ili polikarbonatnog ekrana na dodir na prednju ploču

3. Lepljenje panela za eliminisanje tačkastih zavarivanja


4. Postavljanje magneta za držanje daljinskog upravljača

Izvor: https://engage.3m.com/GB_Appliance_Overview