Lepkovi i lepljive trake kao zamena za šrafove

Lepljive trake i lepkovi preporuka su kao alternativa tradicionalnim metodama “spajanja” različitih površina,

3M-Signage-Brochure-2021-EN-1i mogu imati brojne prednosti u industrijskoj primeni. Iako postoje industrijski standardi koji obavljaju posao, svaki od uobičajenih metoda mehaničkog spajanja ima izvesne nedostatke koji mogu biti nadomešćeni primenom alternativnih načina spajanja.

 

Kada je u pitanju zavarivanje, ovde je neophodan visok stepen stručnosti kako bi posao bio besprekorno obavljen. Problem je, takođe, kada je neophodno spojiti različite podloge – primera radi aluminijum i čelik. Šrafovi, sa druge strane, zahtevaju bušenje podloge, mogu biti podložni koroziji i u nekim slučajevima ne mogu izdržati veliki pritisak.

Za upotrebu zakivaka, prepručljivo je da se primenjuju na površinama koje su slične, a lem pruža slabu mehaničku vezu.

 

 

 

 

Nove mogućnosti u procesima spajanja materijala

Alternativa tradicionalnim mehaničkim metodama spajanja su lepkovi i lepljive trake trake, i one imaju niz prednosti u industrijskoj, ali i svakodnevnoj primeni.
 
Lepkovi su, zahvaljujući svojoj strukturi, prilagodljivi i kao takvi, mogu se prilagoditi površinama koje lepe i popuniti suvišne praznine, istovremeno obezbeđujući snažne veze.
 
Lepljive trake daju konzistentnu vezu u smislu debljine i veličine, daju trenutni rezultat što u mnogome olakšava rukovanje. I lepkovi i trake dostupni su u različitim formatima što ih čini fleksibilnim po pitanju dizajna i produktivnosti. Takođe, dostupni su sa različitim intenzitetom spajanja kako bi izašli u susret najširem spektru potreba.

 

7100206207__Additional_Pictures__463341__3M__Adhesive_Transfer_Tape_F9473PC__Transparent__210_mm_x_295_mm__0.25_mm__Restricted_GTML

 

Odabirom lepljenja štedi se novac, a potreban je manji napor. Tanji i lakši materijali redukuju ukupnu težinu proizvoda i potrošnju energije.
 
Pritisak se ravnomerno raspoređuje što daje kvalitetnije performanse. Lepljenje je moguće i kada su u pitanju različiti materijali, što daje daleko širi spektar mogućnosti u radu, a istovremeno se izbegava mogućnost korozije materijala.
 
Neophodan je manji broj koraka, a sam proces je jednostavniji.