Lepljenje

Lepkovi I lepljive trake preporuka su kao alternativa tradicionalnim metodama “spajanja” različitih površina, I mogu imati brojne prednosti u industrijskoj primeni. Iako postoje industrijski standardi koji obavljaju posao, svaki od uobičajenih metoda mehaničkog spajanja ima izvesne nedostatke koji mogu biti nadomešćeni primenom alternativnih načina spajanja. Kada je u pitanju zavarivanje, ovde je neophodan visok stepen stručnosti kako bi posao bio besprekorno obavljen. Problem je, takođe, kada je neophodno spojiti različite podloge – primera radi aluminijum I čelik.

Šrafovi, sa druge strane, zahtevaju bušenje podloge, mogu biti podložni koroziji I u nekim slučajevima ne mogu izdržati veliki pritisak.

3M-Signage-Brochure-2021-EN-1

Za primenu zakivaka, prepručljivo je da se primenjuju na površinama koje su slične, a lem pruža slabu mehaničku vezu.

Alternativa tradicionalnim mehaničkim metodama spajanja su lepkovi I trake, i one imaju niz prednosti u industrijskoj, ali I svakodnevnoj primeni. Lepkovi su, zahvaljujući svojoj strukturi, prilagodljivi I kao takvi, mogu se prilagoditi površinama koje lepe i da popune suvišne praznike, istovremeno obezbeđujući snažne veze.

Trake daju konzistentnu vezu u smislu debljine I veličine, daju trenutni rezultat što u mnogome olakšava rukovanje. I lepkovi I lepljive trake dostupni su u različitim formatima što Ih čini fleksibilnim po pitanju dizajna I produktivnosti. Takođe, dostupne su sa različitim intenzitetom spajanja kako bi izašle u susret najširem spektru potreba.

7100206207__Additional_Pictures__463341__3M__Adhesive_Transfer_Tape_F9473PC__Transparent__210_mm_x_295_mm__0.25_mm__Restricted_GTML

Odabirom lepljenja štedi se novac, a potreban je manji napor. Tanji I lagani materijali redukuju ukupnu težinu proizvoda I potrošnju energije. Pritisak se ravnomerno raspoređuje što daje kvalitetnije performanse. Lepljenje je moguće I kada su u pitanju različiti materijali, što daje daleko širi spektar mogućnosti u radu, a istovremeno se izbegava mogućnost korozije materijala. Neophodan je manji broj koraka, I proces je jednostavniji.