Brusne trake – Kako da napravite pravi izbor za vaš posao?

Svaki posao brušenja je drugačiji. Materijali koji su idealni za brušenje ili završnu obradu jednog komada mogu biti loš izbor prilikom obavljanja nekog drugog zadatka brušenja. Problemi poput istrošenosti brusne trake i minerala, zamora radnika i sporog rezanja mogu uticati na produktivnost i rezultate rada.
 
Odabir prave brusne trake je ključan za uspeh. U zavisnosti od posla koji obavljate, dajemo nekoliko predloga brusnih traka koje vam u tome mogu pomoći.
 

BRUŠENJE – 3M™ Cubitron™ II brusne trake

3M™ Cubitron™ II brusne trake sadrže zrna preciznog oblika koja se kontinuirano lome kako bi formirali oštre tačke i ivice.
 
Pogodne za širok spektar primene od mašinske do upotrebe na cilindričnim brusilicama, Cubitron II brusne trake omogućavaju metalima osetljivim na toplotu da ostanu hladni. Ove brusne trake rade efikasnije i zahtevaju manji broj zamena, a podižu produktivnost na potpuno novi nivo. U zavisnosti od željenih rezultata, koriste se sa različitiom količinom pritiska.
 
Veliki pritisak Aplikacije otklanjanja teških materijala
 
Za aplikacije većeg pritiska i grubo brušenje, tvrd i nazubljen kontaktni točak će unaprediti brzinu rezanja i pomoći da abrazivna traka duže traje.


 
Mali pritisak – Ujednačavanje i postavljanje zrna
 
Za manji pritisak ili završne aplikacije, mekši kontaktni točak će omogućiti veću usklađenost sa radnim predmetom.


 

UKLANJANJE IVICA I FINIŠIRANJE – Scotch-Brite™ brusne trake

Scotch-Brite™ abrazivne trake omogućuju pouzdano uklanjanje ivica, finiširanje, čišćenje i pripremu površina. Sa 3M netkanom tehnologijom, ove brusne trake postižu konzistentne rezultate na koje možete računati prilikom obavljanja svakog zadatka.
 
Scotch-Brite™ netkana sintetička vlakna i abrazivni mineral oblikuju mrežu koja je otvorena, tvrda, prilagodljiva i dugotrajna


 

FINIŠIRANJE I POLIRANJE – 3M™ Trizact™ abrazivne trake

Trizact zrno sa mikrorepliciranim trodimenzionalnim abrazivnim strukturama obezbeđuje najfinije završne obrade. Ovi abrazivi su idealni za rad gde je neophodna konzistentna i prefinjena završna obrada. Trizact koji radi hladno pruža prefinjene performanse čak i na tvrdim metalima kao što su ugljenik ili inoks, i smanjuje savijanje metala i promenu boje, dok mineralni abraziv ostaje oštar tokom celog procesa.


 

Kako da prepoznate da li ste odabrali pogrešnu brusnu traku?

Kada izvršite preveliki pritisak na abraziv, možda ćete primetiti „ljuštenje“.  Ukoliko je primenjen nedovoljan pritisak, materijal trlja podlogu umesto da je seče, što rezultira „zastakljivanjem“ ili  zatvaranjem“.
 
Usklađivanje adekvatnog proizvoda sa pritiskom aplikacije je ključna komponenta optimalnih performansi abraziva. Ovo može pomoći da se osigura maksimalna brzina sečenja i duži radni vek proizvoda.
 
Brusne trake za obavljanje svakog od zadataka u vašoj proizvodnji, GM Inženjering seče tako da po dimenzijama odgovaraju proizvodnim procesima. Na ovaj način, svojim partnerima u velikoj meri smanjujemo troškove prilagođavanja materijala i škart.