3M Xtract brusni diskovi

3M Xtract rešenja za tzv. “čisto brušenje” su posebni mrežasti diskovi koji daju veću brzinu rezanja i čuvaju radno okuženje čistijim.

Garantuju bolje performanse, unapređene rezultate i čak 97% manje prašine tokom brušenja.

Pogodni su za brušenje drveta, metala i kompozita.

Precizno oblikovani mineral zrna pomešan sa abrazivom od aluminijum oksida obezbeđuje bržu obradu i produženo trajanje.
Ova linija dizajnirana je sa 3M tehnologijom preciznog zrna, čime se garantuje veća brzina rezanja uz produženi radni vek abraziva. Sadrži rupe za usisavanje prašine i podlogu na čičak za brzu i jednostavnu zamenu.

Ovaj abraziv jedinstvenog ergonomskog dizajna idealan je za širok spektar podloga i aplikacija, uklanjanje materijala i finu završnu obradu.

 

Kako 3M Xtract funkcioniše?

Mrežasta struktura abraziva i otvoreno tkanje obezbeđuju da rupe za usisavanje dopru do svih zrna prašine.

Sva prašina nastala brušenjem lako prolazi kroz mrežastu površinu diska u pomoćnu podlogu, kroz vakumski izduv. Alat može biti pričvršćen na filter vrećicu ili jedinicu za usisavanje, gde se prikuplja gotovo sva nastala prašina, a vama ostaju uredne površine bez potrebe za dodatnim čišćenjem nakon obavljenog posla.

3M Xtract rešenja za čisto brušenje imaju široku primenu i mogu unaprediti procese brušenja u gotovo svim industrijama. Od obrade metala, kompozitnog brušenja, obrade drveta i tako dalje, ova rešenja daju brži proces obrade i garantovano bolje performanse.