3M Xtract brusni diskovi za obradu gotovo bez prašine

3M Xtract rešenja za tzv. “čisto brušenje” su posebni mrežasti brusni diskovi koji daju veću brzinu rezanja i čuvaju radno okuženje čistijim.

 
Garantuju bolje performanse, unapređene rezultate i čak 97% manje prašine tokom brušenja.
 
Pogodni su za brušenje drveta, metala i kompozita.
 
Precizno oblikovani mineral zrna pomešan sa abrazivom od aluminijum oksida obezbeđuje bržu obradu i produženo trajanje.
Ova linija dizajnirana je sa 3M tehnologijom preciznog zrna, čime se garantuje veća brzina brušenja uz produženi radni vek abraziva. Sadrži rupe za usisavanje prašine i podlogu na čičak za brzu i jednostavnu zamenu.
 
Ovaj abraziv jedinstvenog ergonomskog dizajna idealan je za širok spektar podloga i aplikacija, uklanjanje materijala i finu završnu obradu.
 

Kako 3M Xtract brusni diskovi funkcionišu?

 
Mrežasta struktura abraziva i otvoreno tkanje obezbeđuju da rupe za usisavanje dopru do svih zrna prašine.
 

 
Sva prašina nastala brušenjem lako prolazi kroz mrežastu površinu diska u pomoćnu podlogu, kroz vakumski izduv. Alat može biti pričvršćen na filter vrećicu ili jedinicu za usisavanje, gde se prikuplja gotovo sva nastala prašina, a vama ostaju uredne površine bez potrebe za dodatnim čišćenjem nakon obavljenog posla.
 
3M Xtract rešenja za čisto brušenje imaju široku primenu i mogu unaprediti procese brušenja u gotovo svim industrijama. Od obrade metala, kompozitnog brušenja, obrade drveta i tako dalje, ova rešenja daju brži proces obrade i garantovano bolje performanse.

 

 

 
 

Xtract brusni diskovi obezbeđuju:
 
Manje izlaganje prašini i sitnim česticama
 
Unapređenu produktivnost – manje vremena neophodno za čišćenje radnog prostora
 
Poboljšane rezultate – manje prašine na podlozi na kojoj se obrađuje
 
Podloga na čičak omogućuje brzu i jednostavnu zamenu diska i na taj način značajno smanjuju ukupno vreme brušenja. Xtract brusni diskovi idealni su za širok spektar podloga i aplikacija uključujući i uklanjanje materijala, kao i finu završnu obradu