3M Cubitron 3 abrazivi – sledeća generacija izuzetnosti

Više od 40 godina, 3M Cubitron abrazivi pružaju maksimalnu produktivnost, a sada su postali još bolji!

Nova linija proizvoda koristi revolucionarna dostignuća u precizno oblikovanom zrnu kako bi pružila životni vek i brzinu rezanja koje su čak 3 puta bolje nego ikada pre. 3M Cubitron 3 abrazivi pružaju poboljšanja u svim oblastima proizvodnje – u produktivnosti, bezbednosti radnika i održivosti.

CUBITRON II je plasiran 2012. godine i predstavljao je prvi asortiman abraziva sa tehnologijom 3M pecizno oblikovanog zrna. Ova inovacija omogućila je hladniju i bržu obradu i pružanje izuzetno dugog radnog veka pri bilo kom pritisku.

CUBITRON 3 značajno podiže standarde rezanja i radnog veka proizvoda u teškim aplikacijama. Rezultat je reikreiranja precizno oblikovanog keramičkog trouglastog zrna primenom novina i otkrića u tehnologiji molekularnog vezivanja.

3M prati rastuće potrebe tržišta kada su u pitanju produktivnost proizvoda, bezbednost radnika i održivost, i u skladu sa njima, razvio je tehnologije abrazivnih diskova zahvaljujući kojima oni sada rade još brže i traju još duže u odnosu na abrazive sa najboljim performansama. Njihovi rezultati su toliko dobri u poređenju sa postojećim Cubitron II abrazivima, da je izdvojena nova generacija proizvoda nazvana 3M Cubitron 3 abrazivi.

 

Fiber diskovi

3M Cubitron 3 fiber disk 1182C ima i do 60% bržu neprekidnu stopu sečenja i otklanja i do 60% više materijala.

Idealni su za poslove teškog brušenja

upotrebom dugotrajnih brzih Cubitron 3 abraziva možete smanjiti broj diskova i uštedeti vreme i novac.

Čvrsta vlaknasta podloga i jaka veza smole obezbeđuju dugotrajnost i otpornost diska za potrebe obavljanja teških poslova brušenja poput obaranja ivica, brušenje zavara, brušenje površina i slično. U svakoj od aplikacija proizvod brusi sa više slobode i sa manje nakupljanja toplote, što štedi vreme, opterećenje za korisnika i smanjuje potrebu za ponavljanjem koraka. 

Brusno-rezne ploče

Do 3x duže. 

3M Cubitron 3 brusne ploče

+50% duži radni vek u odnosu na 3M Cubitron II

+14% brži rez u odnosu na 3M Cubitron II

Posebne linije proizvoda su uvedene tamo gde su konstrukcija diskova i tip zrna optimizovani za primenu poput glodanja i povratnog brušenja (gouging and back grinding) gde se diskovi troše po ivicama.

3M Cubitron 3 rezne ploče

3x duži radni vek u odnosu na 3M Cubitron II

+10% brže sečenje u odnosu na 3M Cubitron II

Dodata je opcija debljine 0,8 mm sa ciljem pruži bolju brzinu na tankim podlogama. Varijanta debljine 1,3 mm predstavlja kompromis između brzine ploče od 1,0 mm i životnog veka ploče od 1,6 mm.

3M Cubitron 3 brusno-rezna ploča

Ovde je preformulisan sastav ploče tako da pruži još bolju ravnotežu i uglađeniji rad uz zadržavanje najboljih performansi u klasi.

Dodata je opcija od od 3,2 mm za aplikacije koje zahtevaju tanji profil za brušenje. Manja debljina čini ovaj abraziv bržim alatom za brušenje.